Drobečková navigace

Úvod > Dění v obci > Aktuality > Poděkování za Tříkrálovou sbírku

Poděkování za Tříkrálovou sbírku



Datum konání:
10.1.2018
Datum ukončení:
28.2.2018

Letošní Tříkrálová sbírka je za námi. Téměř jarní počasí vylákalo do ulic orlickoústeckého okresu více než dva tisíce dobrovolníků, kteří i letos přinesli lidem přání štěstí, zdraví, a písmeny K+M+B požehnání jejich příbytku.  I letos jsme viděli slzy a radost v očích starších lidí, kteří Tři krále netrpělivě očekávali, nebo úžas v očích malých dětí…

V dnešním světě jsme sváděni strachem či pomyšlením, že nás víc věcí rozděluje, než spojuje. Tříkrálová sbírka je ale krásným příkladem toho, že dokážeme dobře spolupracovat na společném díle. Charita, obecní úřady, farnosti, občanské spolky, stovky dobrovolníků a tisíce lidí přijímají TS jako smysluplnou akci, do které se každý svým dílem už 18 let obětavě zapojuje.

Jako organizátor akce a příjemce vybraných peněz vyjadřuje Oblastní charita Ústí n. O. upřímné poděkování všem, kdo se na Tříkrálové sbírce podílejí, a také všem, kdo do sbírky přispěli.   

Podrobné výsledky najdete na webu OCH www.uo.charita.cz

Všichni koledníci a organizátoři jsou zváni 27.2.2018 na divadelní představení Větrná pohádka v 18 h. v Orlovně Letohrad-Orlice.

 

Za Oblastní charitu:

Iva Marková

 

V obci Ostrov se v letošním roce vybralo rekordních 20.736,-Kč.

Děkujeme koledníkům i všem kteří přispěli.

P1060155.JPG